Onze dagbesteding is anders dan een dagbehandeling, dagverzorging of dagopvang van verpleeghuizen of verzorgingshuizen.

Stichting Dagbesteding ABEL is gericht op de persoon met dementie en op hun mantelzorger.

Wij werken volgens een dagprogramma. Een dagprogramma biedt houvast en structuur. Er kan een programma worden opgezet in overleg met de bezoekers en mantelzorgers. Er is geen vaststaand programma, onze bezoekers bepalen (indien nodig met hulp) zelf wat voor daginvulling ze willen. En onze vrijwilligers zorgen voor de extra ondersteuning, zodat er voor iedereen passende activiteiten gezocht en gevonden worden.

Wel is er elke dag een vaste dagstructuur:
Een duidelijk begin – We starten iedere dag gezellig met een kopje koffie of thee. Al snel wordt de krant erbij gepakt, om betrokken te blijven bij de maatschappij en natuurlijk bij ons dorp.
De ochtend evenals in de middag bieden wij een activiteit aan. Denk hierbij onder andere aan geheugenspellen, gezelschapsspellen, creatieve activiteiten en muziek activiteiten, maar ook activiteiten die passen bij de tijd van het jaar.

Daarnaast bieden wij ook met regelmaat workshops en cursussen, ontmoetingen en informatie-avonden. Kijk hiervoor bij het kopje ‘extra activiteiten’ en houd de agenda in de gaten.